Dit is een heerlijk rode smoothie recept. Smoothies kan je maken in allerlei kleuren. Een smoothie maak je meestal van fruit. Een groene smoothie bevat naast fruit ook groente en dat maakt een groene smoothie erg gezond.

Maar je hebt naast groene groente ook andere kleuren groente! In dit rode smoothie recept gebruiken we rode bieten. Die zoete sappige groente die je normaal alleen bij je prakkie eet. We gebruiken rauwe bieten in deze rode smoothie. Doordat je de bieten niet kookt, blijven alle vitamines en mineralen behouden. En bovendien is de smaak van rauwe biet heerlijk diep en zoet. Rauwe bieten liggen zo nu en dan in de supermarkt, maar je vindt ze bijna altijd bij de groenteboer of de Turkse supermarkt. Bieten kan je dus gewoon rauw eten, bijvoorbeeld ook geraspt in een salade.

Rode smoothie met bieten goed voor sporters

Rauwe bieten zijn gezond. Ze zijn rijk aan een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze ook een flinke hoeveelheid nitraat. Deze stof is met name interessant voor duursporters. Nitraat zorgt er voor dat de aanmaak van ATP (de stof die er in de spieren voor zorgt dat je ze kunt bewegen) minder zuurstof nodig heeft. De sporter kan hierdoor makkelijker en meer energie vrijmaken waardoor hij langer en harder kan sporten. Het is daarbij wel belangrijk dat de sporter in het aerobe gebied blijft. Dat betekent dat je hartslag niet boven een bepaalde grens mag komen, ook wel het omslagpunt genoemd. Deze rode smoothie is dus niet alleen gezond, hij is ook nog eens nuttig voor sporters.

P.S. uit onderzoek is gebleken dat er een week lang 300 mg nitraat per dag nodig is om het effect te merken. Om aan 300 mg nitraat te komen moet je iedere dag anderhalve rode smoothie met bieten drinken ;-)

Rode smoothie met bieten en aardbeien

Geen groene smoothie maar een rode smoothie met bieten en aardbeien
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr rode bieten - rauw
  • 150 gr Aardbeien
  • 3 Perssinaasappels
  • 2 gr munt - vers

Zo maak je het

  • Schil de rauwe bieten en snij ze in grove stukken, leg de stukken in een blender
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en leg de aardbeien in de blender
  • Pers de sinaasappels uit en giet het sap in de blender
  • Voeg de munt eraan toe en zet de blender aan, mix alles tot een glad en rood geheel
  • Schenk de rode smoothie in 2 glazen, serveer met een rietje :-)
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer