Inmiddels alweer het derde bloemkoolcouscous recept dat we maken. En weer waren we blij verrast door het resultaat. Het klinkt misschien minder aantrekkelijk, maar ik zou je willen aanraden om het echt een keer te proberen. Je zult er versteld van staan.

Toen ik gisterenavond in de keuken stond en niet meer dan een bloemkool en een prei in de koelkast zag liggen, had ik niet direct dit recept in gedachten. Meestal ontwikkelt een recept zich gaandeweg en laat ik mijn creativiteit de vrije loop. Dat ik een variatie wilde maken op de twee bestaande couscous van bloemkool recepten was mijn enige doel. Na het vermalen van de bloemkool bedacht ik dat we nog noten in de kast hadden liggen. Deze gingen ook de keukenmachine in en zo ontstond de heerlijk smakende noten couscous van bloemkool. Nog wat kipfilet in kleine blokjes, een prei in ringen en een handje rozijnen erbij. En ineens heb je een complete maaltijd bomvol groente en verzadigd van vitamines, mineralen, eiwitten en goede vetten. Het recept heb ik op smaak gebracht met de bekende winterse combinatie van kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Heerlijk met de zoete rozijnen en de noten.

Wat ik zo leuk vind aan dit recept is dat het heel erg compleet is. Vrijwel alle vitamines en mineralen komen in dit recept voor. Met het eten van deze noten couscous krijg je per persoon ongeveer 400 gram groente binnen! Dat is twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Heb je dan ook ’s middags geluncht met een heerlijke salade dan kan je dag niet meer stuk. Je voedt je lichaam optimaal en voorziet het van veel belangrijke stoffen om goed te kunnen functioneren. Naar ons idee is dit de beste manier om gezond en fit door het leven te gaan. En er regelmatig bij bewegen dan ;-)

Noten couscous van bloemkool

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Bloemkool
  • 1 Prei
  • 250 gr Kipfilet
  • 50 gr amandelen - ongezouten
  • 70 gr Walnoten
  • 80 gr Rozijnen
  • 1/2 tl kruidnagel - vermalen
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 1 mespuntje Nootmuskaat
  • Peper en zout - naar smaak
  • 10 gr Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in roosjes die in je keukenmachine passen
  • Vermaal de bloemkool totdat er een soort kruim ontstaat
  • Doe hetzelfde met de noten en voeg dit bij de bloemkool in een grote schaal
  • Voeg de kruiden en het peper en zout toe en schep door elkaar
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de prei in ringen
  • Was de prei en laat goed uitlekken
  • Bak de kipfilet in de roomboter goudbruin
  • Voeg de prei toe en bak kort mee
  • Pak een grote schaal en doe daar de kipfilet en prei in (mocht er veel vocht uitkomen laat dan even uitlekken)
  • Bak nu in de lege pan zonder boter de bloemkoolcouscous op hoog vuur kort aan (2-3 minuten)
  • Voeg de couscous bij de kipfilet en schep alles door elkaar
  • Strooi de rozijnen er overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven