Zijn het koekjes, ontbijtrepen, of mueslirepen? Ik weet het niet precies, maar lekker en voedzaam, dat zijn ze in ieder geval! Ik raakte op Pinterest geïnspireerd door een recept van Amy van A Healthy live for me. Zij noemt ze oatmeal superfood breakfast bars. Een hele mond vol. Ik heb de cups omgerekend naar grammen en er een Voedzaam & Snel twist aan gegeven. Zo heb ik de vier eetlepels honing vervangen door twee dadels en nog walnoten toegevoegd. 

We noemen het dan wel even mueslirepen, maar je kunt ze prima als deel van je ontbijt nuttigen. Maar het zijn net zo goed heerlijke tussendoortjes. De mueslirepen zijn gemaakt van havervlokken en een verzameling lekkere en voedzame ingrediënten zoals amandelen, walnoten, blauwe bessen, pompoenpitten, banaan en kaneel. Toen ik aan de slag ging, vroeg ik me af of er wel genoeg vocht in zou zitten. Maar het bleek perfect te zijn. De topping is een beetje als cruesli. De bosbessen, de banaan en de dadels zorgen voor genoeg zoetigheid, zonder dat het te zoet of een suikerbom wordt. Ik zeg: het is heerlijk genieten met deze mueslirepen met blauwe bessen. Dat vraagt om een vervolgrecept met variatie! Heb jij een idee?

Muselirepen met blauwe bessen

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 9 porties

Dit heb je nodig

Voor de bodem
  • 180 gr havervlokken
  • 75 gr amandelen
  • 75 gr walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • 2 bananen
  • 2 verse dadels - medjool
  • 1 el kokosolie
Voor de topping
  • 45 gr havervlokken
  • 20 gr amandelen
  • 20 gr walnoten
  • 30 gr pompoenpitten
  • 15 gr amandelschaafsel
  • 150 gr blauwe bessen
  • 1/4 tl kaneel
  • 60 ml amandelmelk

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Begin met de de bodem: vermaal de noten, ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes, pel de bananen en breek het vruchtvlees in stukken
  • Smelt de kokosolie
  • Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en vermaal totdat het een plakkerige massa is
  • Beleg een vierkant bakblik met bakpapier en leg het beslag erin, verdeel en druk goed aan
  • Bak de bodem 8-10 minuten
  • Vermaal de noten voor de topping grof en doe met de rest van de ingrediënten in een kom, roer door elkaar
  • Verdeel de topping gelijkmatig over de bodem, druk zachtjes aan en bak de mueslirepen in 15 minuten af

Tip

Bewaar de mueslirepen in een afgesloten trommel in de koelkast
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 9
Door: Jennifer