Vind je het leuk om cupcakes te maken, maar wil je ook verantwoord snacken? Het lijkt bijna onmogelijk, maar toch kan het met deze heerlijke bananen cupcakes van amandelmeel. Deze bananen cupcakes bevatten geen toegevoegde suikers en koolhydraten, maar wel meel van amandelen die voor veel verzadiging zorgen (je eet er dus niet tien achter elkaar op), fruit in de vorm van twee bananen, ei, kaneel, roomboter en amandelschaafsel! Koolhydraatarme cupcakes dus. Het was voor ons een probeersel, deze bananen cupcakes, maar ze zijn heel erg lekker geworden. De binnenkant blijft een beetje zacht en wij vinden ze warm het lekkerst. Je kunt ze later even opwarmen in de magnetron. Verrukkelijk!

Bananen cupcakes van amandelmeel

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Amandelmeel
  • 2 Bananen
  • 2 Eieren
  • 70 gr Roomboter
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 2 el Amandelschaafsel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en zout met de roomboter (roomboter even smelten in de magnetron)
  • Prak de bananen en meng door het beslag
  • Gebruik een cupcakeschaal of cupcakevormpjes (leg ronde stukjes bakpapier op de bodem van de cupcakeschaal) en verdeel het beslag over 6 vormpjes
  • Verdeel het amandelschaafsel over de cupcakes
  • Zet de cakes 30 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 6
Door: Jennifer