Biologische biefstuk, biologische groenten, biologische eieren, biologische boeren. Er isĀ tegenwoordig van ieder natuurlijk product wel een biologische variant beschikbaar. Zo ook de biologische biefstuk.

Biologisch betekent dat de voedingsmiddelen aan bepaalde eisen en voorwaarden moeten voldoen op het gebied van landschap, natuur, milieu, de productiemethoden en het welzijn van de dieren. Zo is deze biologische biefstuk van een koe die op natuurlijke wijze is gegroeid, er is geen groeihormoon aan de koe toegediend en ook is er niet preventief antibiotica gegeven aan deze biologische koe. Daarnaast heeft de koe van deze biologische biefstuk, alleen biologisch voer gekregen. Hoewel het niet wetenschappelijk is bewezen, worden er verschillende claims toegewezen aan niet biologisch vlees. Zo zouden de hoeveelheden antibiotica die in het vlees zitten, kunnen zorgen voor een resistentie bij mensen omdat die ook de antibiotica via het vlees binnenkrijgen. Hoewel we daar niet direct iets van merken moet ik zeggen dat deze biefstuk wel heel erg goed smaakte.

We wokken er verse groenten bij: courgette, paprika, rode ui en champignons. Bovenop de malse biefstuk strooien we wat Parmezaanse kaas. Heerlijk! En dit recept is super snel klaar, want de biefstuk bak je maar kort en de groenten wok je ook maar 5 minuten, zodat ze nog lekker knapperig blijven.

Biologische biefstuk met verse wokgroenten

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Biefstuk - 150 gr per persoon
  • 1/2 Courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 Rode ui
  • 100 gr Champignons
  • 20 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 el Koriander - vers
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Snij de courgette en paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de ui in ringen
  • Zet een wokpan op hoog vuur met een klein beetje roomboter
  • Marineer de biefstuk met peper en zout en zet daar ook vast een kleine pan voor op het vuur met roomboter
  • Wok de groenten 5 minuten met een beetje peper en de koriander
  • Rasp de Parmezaanse kaas (tenzij je geraspte kaas hebt gekocht ;-))
  • Bak na 2 minuten wokken de biefstuk kort aan, draai om en bak ook de andere kant kort aan
  • Laat de biefstuk nog heel even in de pan liggen op laag vuur, wij gaan voor medium dus al vrij snel na het dichtschroeien halen we de biefstuk uit de pan. Vind je doorbakken lekker, laat de biefstuk dan nog even in de pan liggen
  • Verdeel de groenten over twee borden, leg de biefstuk erop en strooi de Parmezaanse kaas er overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven