Makreelsalade met mango
Dit recept voor makreelsalade met mango is simpel en snel om te maken, erg lekker en prima om als lunch mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk.
Normaal zijn we niet zo van de voor gemarineerde producten, omdat daar vaak ook minder goede dingen in zitten zoals smaakversterkers. Maar we hebben een heerlijk visje ontdekt bij de Lidl zonder die minder goede stofjes: gerookte makreel met paprika. En die smaakt zo lekker dat we er een makreelsalade recept van hebben gemaakt. Natuurlijk kan je voor deze makreelsalade met mango ook gewoon gerookte makreel gebruiken en zelf wat extra kruiden toevoegen zoals wat paprikapoeder en peper.
Een tijd geleden maakten we al eens een makreelsalade met sinaasappel en dat zoet goed combineert met makreel, hebben we toen geproefd. Heerlijk! In dit recept gebruiken we mango, een heerlijke zachte en zoete vrucht. Daarnaast gebruiken we een beetje ijsbergsla en een frisse dressing van yoghurt, citroensap en verse basilicum. En zo hebben we weer een nieuwe salade bedacht met makreel, verrukkelijk! We nemen nu vaker zo’n makreel van de Lidl mee voor op het werk. Verdeel de makreel over twee bakjes, voeg wat sla toe en verder kun je eindeloos variëren. Voeg zoals in dit recept mango toe, of ga voor komkommer, tomaat, paprika en een dressing van olijfolie, witte balsamicoazijn en wat peterselie. Makreel is een vette vis en erg gezond, het bevat omega-3 vetzuren, calcium, fosfor, magnesium, vitamine A, D, K, B12 en vitamine C. Makreel helpt de bloeddruk verlagen en beschermt tegen hart- en vaatziekten.
Makreelsalade met mango
Dit heb je nodig
- 300 gr makreel - gerookt
- 1/2 krop Ijsbergsla
- 1 Mango
- 2 el Citroensap
- 4 el Yoghurt - volle
- 10 blaadjes basilicum - vers
Zo maak je het
- Snij de sla in reepjes en was goed, verdeel over twee borden
- Verwijder het velletje van de makreel, snij in stukjes en verdeel over de salade (let bij een hele makreel extra goed op de graatjes, die wil je niet in je salade hebben)
- Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij in blokjes, verdeel over de salade
- Snij de basilicum fijn en meng met de citroensap en yoghurt, serveer bij de salade in een klein schaaltje
- Gebruik je geen gekruide makreel, voeg dan wat peper en paprikapoeder toe aan je salade