Dit is een super simpel bloemkool recept. Soms heb je gewoon niet zo’n zin om veel moeite te doen voor een maaltijd, maar heb je wel behoefte aan gezond eten.

Op zo’n moment biedt een super simpel recept als dit bloemkool recept uitkomst. Door de toevoeging van oude kaas en bieslook krijgt dit gezonde recept een lekkere smaak, maar je blijft de bloemkool wel proeven. We blancheren de bloemkool zodat hij een bite heeft en het niet zo’n zompig boompje wordt ;-). En vergeet de vers gemalen peper en nootmuskaat niet. Onmisbaar voor wat pit. Wist je dat bloemkool een erg gezonde groente is en lekkerder smaakt als je hem kort kookt? Vroeger kookten mensen de groenten heel lang, omdat men dacht dat je giftige stoffen uit de groenten moest koken. Nu weten we echter dat er juist een hoop goede voedingsstoffen verloren gaan als je groente te lang kookt. Bloemkool bevat veel vitamines en mineralen: vitamine B1, B2, B3,Ā B6, B11,Ā C, K, Ā kalium, mangaan, molybdeen, fosfor, magnesium, calcium en nog een rijtje fytonutriĆ«nten. Wist je dat ze in ItaliĆ« paarse bloemkool hebben, in Spanje groene met gekke punten en dat er ook oranje bloemkool bestaat in Nederland?

Simpel bloemkool recept

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Bloemkool
  • 100 gr oude kaas - geraspt
  • 1 el Bieslook
  • 1/2 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Nootmuskaat

Zo maak je het

  • Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook
  • Was de bloemkool en snij in roosjes
  • Zodra het water kookt giet je de roosjes voorzichtig in de pan, kook ze 3 minuten (blancheren)
  • Giet de bloemkool af en verdeel over twee borden
  • Strooi de geraspte kaas er gelijk overheen, zodat de kaas een beetje smelt
  • Strooi de bieslook, peper, nootmuskaat en het zout over de bloemkool
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven