Dit aubergine salade recept vinden wij erg lekker. Door het grillen wordt de aubergine lekker zacht en smeuïg. Dat komt doordat de pectines in de aubergine smelten bij verhitting.

Een tijdje terug ontdekten we de gegrilde aubergine als ingrediënt voor een lauwwarme aubergine salade met komkommer en tomaat, heerlijk! Dit is een aubergine salade met verse munt en dat geeft deze vegetarische salade een fris en zomers tintje. Perfect voor een lichte maaltijd of als bijgerecht (maar dan voor vier personen). Wil je deze aubergine salade bij een bbq eten, dan kun je de aubergine ook grillen op de barbecue. Snij de aubergine dan in de lengte in plakken, dat ligt een stuk makkelijker op de barbeque ;-).

Aubergine salade met munt

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 1 Komkommer
  • 1 groene paprika
  • 10 blaadjes Munt - vers
  • 2 el Griekse yoghurt - Turkse yoghurt is hier ook erg lekker bij
  • 3 el Olijfolie
Voor de dressing
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Citroensap
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Koriander
  • 1 tl Peper
  • 1/2 tl Zout

Zo maak je het

  • Was de aubergine, snij in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk met olijfolie
  • Bak de plakken in de grillpan in 5 minuten gaar, bij ons past de helft in de pan dus wij bakken de aubergine in twee keer = 10 minuten (tussendoor omdraaien)
  • Snij de komkommer en paprika ondertussen in blokjes en stop in een schaal
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer door de komkommer en paprika
  • Snij de munt in kleine stukjes
  • Verdeel de aubergine plakken over twee borden en schep het komkommer-paprika mengsel er bovenop
  • Leg op elk bord een lepel yoghurt
  • Strooi de munt over de salade, strooi er ook nog wat verse peper overheen
  • Eet smakelijk!
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven
test