Zuurkoolschotel wordt negen van de tien keer gemaakt met gehakt en aardappelen. Dit is een zuurkoolschotel zonder aardappelen! Zuurkoolschotel met banaan en ananas.

Fruit! En daarnaast gehakt, flink wat kerrie en geraspte oude kaas, lekker! Het zoete fruit maakt de zuurkool iets minder zuur.┬áDe een houdt er van, het zure van zuurkool, de ander is er niet zo’n fan van. Ben jij geen fan, dan zou ik eerst ons andere zuurkoolschotel recept uitproberen met appel, mascarpone en zuurkoolspek. Heerlijk romig. Dit zuurkoolrecept met banaan is wat frisser, iets zuurder maar ook heel erg lekker. Het voordeel van dit zuurkool recept is dat je de zuurkool niet spoelt met water en ook niet lang kookt. Je bakt de zuurkool een paar minuten mee met het gehakt en zet de schotel dan 15 minuten in de oven, waar het in het eigen vocht gaar wordt. En zo blijven zo veel mogelijk vitamines en mineralen uit de zuurkool behouden.

Zuurkoolschotel met banaan en ananas

15 min
15 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Zuurkool
  • 250 gr Gehakt - rund
  • 2 Bananen
  • 1/2 Ananas
  • 100 gr Oude geraspte kaas
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • Peper - Naar smaak
  • Zout - Naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak het gehakt rul
  • Voeg de zuurkool, kerrie, knoflookpoeder en een beetje peper en zout toe en bak nog een paar minuten
  • Snijd ondertussen de ananas in blokjes, schil de banaan en snij in plakjes
  • Meng het fruit door het zuurkool-gehakt mengsel en schep in een ovenschaal
  • Strooi de geraspte kaas er overheen en zet 15 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven