Vrijwel alle lunch recepten die we maken zijn simpel, gezond en zo nu en dan verrassend. Maar dit keer had ik zin om iets meer de culinaire kant op te gaan. Ik besloot om een gepocheerd ei te maken! Uiteraard gecombineerd met nog meer voedzame ingrediënten die samen lekker smaken. Voor als je zin hebt om je (een beetje) uit te sloven: gepocheerd ei met courgette linten.

Het is geen super ingewikkeld recept hoor. Een gepocheerd ei maken is ook geen hels karwei: je dompelt een rauw eitje in een steelpan met heet water dat net niet meer kookt. Drie minuutjes wachten en je hebt een gepocheerd eitje met een beetje een zachte dooier. Culinair? Eigenlijk mega simpel! ;-)

Een super gezonde lunch bestaat uit een grote variatie van gezonde ingrediënten. En met dit gepocheerd ei recept hebben we een prachtige verscheidenheid aan vitamines en mineralen verzameld. daar komt ie (in volgorde van hoeveelheid):

voedingswaarde Ei
vitamines: B2, A, B6, B1, B11, B12, D
mineralen: fosfor, kalium, natrium, calcium, magnesium, ijzer, zink

voedingswaarde courgette
vitamines: B6, C, B6, B2, A, B1, B11
mineralen: kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, natrium, zink

voedingswaarde spinazie
vitamines: C, A, B2, B6, B1, B11
mineralen: kalium, calcium, natrium, fosfor, magnesium, ijzer, zink, koper

voedingswaarde granaatappel
vitamines: C, B6, B1, B2, A
mineralen: kalium, calcium, fosfor, magnesium, natrium, zink, ijzer, koper

voedingswaarde tomaat
vitamines: C, B11
mineralen: kalium, fosfor, calcium, magnesium, natrium

voedingswaarde geitenkaas
vitamines: B2, B6, A, B1, B11, D, B12
mineralen: natrium, fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer

Bij elkaar een hele lading aan belangrijke bouwstoffen, vitamines, mineralen en vetten. Een lunch als deze voedt je lichaam waardoor het optimaal kan functioneren. Een goed functionerend en gezond lichaam zorgt voor een energiek gevoel, een heldere geest en een fit lijf. Naast gezonde voeding mag ook lichamelijke beweging niet ontbreken. minimaal 2-3 keer per week lichamelijke inspanning waarbij de hartslag voor een uurtje flink omhoog gaat is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Daarnaast is ook dagelijkse beweging erg belangrijk. Vooral voor mensen die net als wij, veel achter de computer zitten. Om op latere leeftijd nek en rugklachten te voorkomen, gaan we op de dagen dat we niet sporten, even een blokje wandelen of we doen boodschappen met de fiets.

Gepocheerd ei met courgette linten

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 170 gr Courgette
  • 100 gr Cherry tomaten
  • 35 gr Zachte geitenkaas
  • 1/2 Granaatappel
  • 30 gr Spinazie
  • 2 Eieren
  • 4 el Olijfolie - extra vergine
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de courgette in de lengte in plakken van 1/2 centimeter dik
  • Bestrijk de plakken met olijfolie en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin en zacht, bestrooi ze tijdens het bakken met een beetje peper en zout
  • Vul de waterkoker met water, zet hem aan en plaats een steelpan op het fornuis
  • Verdeel ondertussen de spinazie over 2 bordjes
  • Laat de courgetteplakken even uitlekken als ze klaar zijn
  • Snijd de granaatappel doormidden, houd de helft bovenin een schaal en sla op de achterkant met een pollepel zodat de pitjes eruit vallen
  • Nu is het tijd om de eitjes te pocheren: Vul de steelpan met het kokende water, zet het vuur laag zodat het water tegen de kook aan blijft (het moet niet hard borrelen)
  • Breek een ei boven een beker en giet het ei voorzichtig vanuit de beker in het hete water, houdt het ei eventueel met 2 lepels in toom
  • Laat het ei nu maximaal 3 minuten in het water liggen en schep eruit met 2 lepels
  • Leg het gepocheerde ei eerst op een leeg bord zodat het overtollige water niet in je salade terecht komt
  • Herhaal dit met het tweede ei
  • Leg de courgettelinten op de spinazie, het gepocheerde ei erbovenop
  • Snijd de cherry tomaatjes doormidden en verdeel over de salade
  • Verkruimel de geitenkaas en voeg ook de granaatappelpitjes toe
  • Strooi nog wat peper over de salade
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer