In dit recept combineren we basic hummus met bosbessen. Het frisse en zoete tintje maakt deze hummus met blauwe bessen ideaal broodbeleg voor kleine kinderen. Maar deze fruithummus is ook heerlijk als dip voor reepjes groente of als smeersel in een volkoren wrap.

Het komt niet zo vaak voor dat ik een recept uitwerk dat Sven heeft bedacht. Op een kookdag bedenken we wat we willen maken, meestal haal ik de boodschappen, want Sven moet alles mooi op de foto zetten. Vervolgens gaan we allebei koken en werken we ieder onze recepten uit. Nu we midden in een verbouwing zitten waarvan Sven zeg maar de klusman is, probeer ik andere dingen van Sven over te nemen. Sven kwam met het idee om drie soorten hummus te maken. Best grappig als je bedenkt dat Sven niet de grootste hummus fan in huis is. Dat zijn Ella en ik! Ella smult van pompoen hummus en gewone hummus. En ik ook. Ik was dus wel verrast toen Sven zei: ik ga hummus maken met fruit erdoor. Ik ga het proberen met banaan, mango en bosbessen. Wow! Ella en ik zijn natuurlijk graag proefkonijn :-)

Hoeveel blauwe bessen in je hummus?

Banaan en mango zijn compact, het vruchtvlees mengt goed door de kikkererwten. Maar bosbessen bevatten veel vocht. Dan luistert de hoeveelheid die je gebruikt heel nauw. Het advies is daarom om te beginnen met ⅓ van de bosbessen in het recept en gedurende het vermalen, meer bosbessen toe te voegen. Dan kun je minder toevoegen als je bosbessen meer vocht bevatten en wordt je hummus geen smoothie.

Hummus met blauwe bessen en munt

5 min
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr kikkererwten - gaar
  • 1 el tahin - sesampasta
  • 1 el olijfolie - extra vergine
  • 5 blaadjes munt - vers
  • snufje zout
  • 80 gr blauwe bessen

Zo maak je het

  • doe alle ingredienten behalve de blauwe bessen in een keukenmachine en draai glad
  • voeg de bosbessen in 3 delen toe en controleer tussendoor de dikte van de spread
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: blauwe bessen, Kikkererwten, munt
Porties: 8 porties
Door: Jennifer