We hebben al eens brood, muffins en cake gemaakt van amandelmeel, maar nog geen crackers van amandelmeel. Heerlijke smaakvolle en knapperige crackers zijn het resultaat van dit recept en wij zijn er dol op!

De basis voor deze koolhydraatarme crackers bestaat uit amandelmeel, gebroken lijnzaad en een ei. De smaakmakers zijn groene pesto, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat peper en knoflookpoeder. Deze crackers zijn lekker knapperig, maak ze zo dun mogelijk, dan zijn ze het knapperigst. Maar ook iets dikker zijn ze lekker. Je kan ze als lunch eten met een plakje kaas of als koolhydraatarme toastjes serveren op een feestje of bij een lekker kopje thee! Maar ook zonder beleg zijn deze knapperige koolhydraatarme crackers van amandelmeel erg lekker :-D. We gaan er zeker meer varianten op bedenken.

Crackers van amandelmeel - koolhydraatarm

10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Amandelmeel
  • 25 gr Gebroken lijnzaad
  • 1 Ei
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Groene pesto
  • 2 Zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1/2 tl Peper
  • 10 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng amandelmeel, gebroken lijnzaad, peper en knoflookpoeder in een kom
  • Snij de tomaatjes klein en voeg samen met de olijfolie, pesto, Parmezaanse kaas en het ei aan het beslag toe
  • Mix alles en kneed goed (het plakt wel een beetje)
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg daar het beslag op
  • Leg er nu een vel bakpapier bovenop en rol het beslag helemaal uit in een vierkant. Dit gaat het makkelijkst met een deegroller, maar het kan ook met je handen. Het vel bakpapier ertussen zorgt ervoor dat het deeg niet aan je handen blijft kleven
  • Rol het beslag zo dun mogelijk, ongeveer 3 mm dik, dan worden de crackers het knapperigst
  • Snij nu in de lengte drie strepen met een scherp mes en in de breedte drie strepen, zodat er vierkantjes ontstaan
  • Leg de crackers 15 - 20 minuten in de oven
  • Laat even afkoelen en breek de crackers los (dat gaat makkelijk door met een kaasschaaf of spatel op de gesneden streepjes te drukken)
  • Bewaar de crackers in bakpapier. Sluit ze niet helemaal af, want dan kunnen ze juist een beetje zacht worden. Het liefst eet je de crackers dezelfde dag op.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer