We hebben een heerlijke rucola salade gemaakt, perfect voor op een zonnige lente dag. Oké, we geven het toe. Wij zijn fan van rucola! We gebruiken best wel vaak rucola in onze salade recepten.

Rucola wordt ook wel raketsla genoemd (of rocket in het Engels) en met een beetje fantasie lijken de blaadjes ook wel op kleine raketjes …  die zo je mond in vliegen! Rucola werd pas in 1980 in Noord-Europa bekend. Wij zijn erg blij dat rucola nu in vrijwel iedere supermarkt te koop is! Wij kopen bijna elke week wel een bakje rucola bij de plaatselijke Turkse supermarkt, lekker voordelig en goed van kwaliteit. Rucola heeft een pittige en een beetje nootachtige smaak. Die smaak laten we goed tot zijn recht komen in deze rucola salade. We voegen ingrediënten met een zachte smaak toe: avocado, aardbei, mozzarella en alfalfa. De dressing houden we ook simpel met olijfolie, citroensap en wat peper een zout. Een basis dressing die je overigens voor iedere salade kan gebruiken. Rucola zou ook potentieverhogend werken … of dat nu waar is of niet, wij genieten toch regelmatig van een heerlijke rucola salade!

Rucola salade met avocado, aardbei en mozzarella

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 70 gr Rucola
  • 2 Avocado
  • 150 gr Aardbeien
  • 125 gr Mozzarella
  • 30 gr Alfalfa
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Was de rucola en verdeel over 2 borden
  • Snij de avocado doormidden, verwijder de pit, snij in de schil in de blokjes en lepel uit de schil
  • Snij de aardbeien doormidden en de mozzarella in blokjes
  • Verdeel de avocado, aardbeiden en mozzarella over de sla
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en giet over de salade
  • Leg de alfalfa er bovenop
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer