Deze salade van gerookte zalm en bosbessen is echt zalig! We maken en eten vaak salades, zeker zes keer per week. Op doordeweekse dagen wisselen we standaard combinaties met elkaar af: avocado met paprika en ei, avocado met bieten en geitenkaas, komkommer met tomaat, olijven en feta … en ga zo maar door.

Zo nu en dan nemen we de tijd om nieuwe combinaties te verzinnen. Vooral in het weekend en natuurlijk voor op ons blog. En deze combinatie: salade van gerookte zalm en bosbessen, is echt super lekker. De combinatie van zoet fruit en zoute vis is gewoon yummie! Een frisse kaas (mozzarella), wat pijnboompitjes voor een bite en het frisse kruid basilicum maken deze salade van gerookte zalm helemaal af. We voegen nog een simpele dressing toe van olijfolie, citroensap en peper en zout. Niet te veel, want dat is zonde van de pure smaken in deze salade van gerookte zalm.

Als sla-soort hebben we gekozen voor onze favoriet: rucola! Maar gebruik gerust een andere sla-soort die jij lekker vindt. Deze salade van gerookte zalm en bosbessen neem je ook makkelijk mee naar je werk: leg ’s ochtends wat sla, een portie gerookte zalm en mozzarella in een plastic zakje, wat pijnboompitjes, basilicumblaadjes en bosbessen in een lunchtrommel en maak de salade op je werk. De dressing kan je thuis in een goed afsluitbaar bakje maken, maar een flesje olijfolie en een peper- en zoutmolen op je werk laten staan, is ook super handig. Wij vinden het altijd leuk om een salade op ons werk in elkaar te zetten. Collega’s kijken toch altijd wat je nu weer aan het maken bent en ja, het ziet er echt heerlijk uit! Wat een luxe, krijg je dan te horen. Inderdaad, je lichaam wordt gevoed met heerlijke luxe: een flinke portie aan verschillende vitamines en mineralen. Reken maar dat je ’s middags weer gefocust aan de slag kunt met zo’n lekker gevuld maagje.

Salade van gerookte zalm en bosbessen

Lekker lunchen met een gezonde salade! Dit recept staat zo op tafel. Of maak hem om mee te nemen naar je werk.
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 40 gr Rucola
  • 200 gr Gerookte zalmfilet
  • 125 gr Mozzarella
  • 10 gr Pijnboompitten
  • 125 gr Bosbessen
  • 3 gr basilicum - vers
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 snuf Peper
  • 1 snuf Zout

Zo maak je het

  • Was de rucola en verdeel over 2 borden (of 1 groot bord)
  • Drapeer de plakken gerookte zalm over de rucola
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de salade
  • Was de bosbessen en strooi ze samen met de pijnboompitten over de salade
  • Snijd de basilicum in reepjes en verdeel ook over de salade
  • Meng tot slot de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel dit over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer