Ons eerste barbecue recept van het jaar: gevulde zoete aardappel! In Nederland weet je het nooit helemaal zeker: is het dit weekend wel of geen barbecue weer? Maar als het zonnetje goed schijnt, ruik je in menig tuintje de brandende houtskool. We rennen nog snel even naar de supermarkt voor wat lekkers voor op de bbq. En is het echt heel erg lekker weer op een zondag, dan is de kans groot dat de briketten en veel van het vlees in de supermarkt zijn uitverkocht. Geen nood, wij delen de komende tijd meerdere heerlijke BBQ recepten zonder vlees, die bijzonder lekker en verrassend zijn en de kans is groot dat je de ingrediënten ook last minute gewoon nog kunt kopen. Tenzij heel Nederland onze gezonde barbecue recepten al heeft ontdekt ;-)

Een tipje van de sluier van wat je kunt verwachten naast deze gevulde zoete aardappel van de BBQ: broccoli pakketjes met cherry tomaatjes, gegrilde knoflooktomaten, Kastanje champignon spiezen, gevulde avocado’s met tomatensalsa en gegrilde aubergine met Parmezaanse kaas. Dat wordt smullen van de barbecue!

Zoete aardappel van de bbq

Aan deze zoete aardappel van de bbq heb je niet veel werk. De vulling van mais, avocado, munt en peterselie is zo gemaakt en de aardappelen zelf laat je garen in aluminiumfolie. Je kunt ze op de barbecue leggen, maar je kunt ze ook tussen de kolen leggen. Hoe lang ze nodig hebben om gaar te worden, hangt af van de grootte van de aardappel en hoe heet je barbecue is. De zoete aardappelen waren bij ons goed gaar na 40 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een saté prikker in te prikken. Gaat dit makkelijk, dan is je zoete aardappel zacht en klaar om gevuld te worden. Deze gevulde zoete aardappel van de bbq is niet alleen heel erg lekker, hij is ook voedzaam en hij ziet er mooi uit. Kun je ook niet wachten tot de zon weer voluit gaat schijnen?

Dit recept is goed voor vier gevulde zoete aardappelen. 

Gevulde zoete aardappel van de BBQ

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Zoete aardappel - kleintjes
  • 150 gr Mais
  • 1 Avocado
  • 1 Korianderzaad
  • 1 takje peterselie - vers
  • 1 takje munt - vers
  • Peper
  • Zeezout
  • 1 el Citroensap

Zo maak je het

  • Was de aardappelen, droog ze af en rol ze in aluminiumfolie, de aardappelen moeten goed bedekt zijn
  • Leg de aardappelen op de bbq, draai ze af en toe om en controleer na ongeveer 40 minuten met een saté prikker of ze gaar zijn
  • Maak ondertussen de vulling: laat de mais uitlekken, snijd de blaadjes peterselie munt fijn, doe dit in een schaal
  • Doe de citroensap, de olijfolie, de peper, het zeezout en het korianderzaad in een schaaltje
  • Snijd de avocado als laatst doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in blokjes, leg de blokjes in de dressing, de citroensap gaat verkleuring van de avocado tegen
  • Zodra de aardappel gaar zijn, snijd je ze voorzichtig in de lengte in
  • Doe de avocado en de dressing in de schaal en meng de vulling
  • Duw de aardappel een beetje open en schep de vulling erin, serveer direct
Print dit recept
Recept: bbq, BBQ salade, Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer