Ik had zin in een frisse winterse salade voor bij het avondeten. Het is deze groene salade met appel en walnoten geworden. Deze groene salade is fris en een beetje zoet en zuur van smaak en heerlijk knapperig! Perfect om je avondmaaltijd gezonder te maken. 

Het zure in deze salade komt van de dressing: die maken we van limoensap, appelazijn, extra vergine olijfolie, mosterd en een beetje zeezout. Heerlijk in combinatie met het zoet van de groene appel en de rozijnen. En dan de bleekselderij, die groene stengels met hun specifieke smaak. Ze doen het erg goed in deze groene salade en zijn niet zo uitgesproken als wanneer je een bleekselderij stengels als snack zou eten. Want dat vindt niet iedereen even lekker …

En dat had ik dus ook, we hebben bleekselderij daarom nog helemaal niet zo veel gebruikt in onze recepten. Best zonde, wat zo’n stengel is best wel heel fijn voor je! Hij bestaat voor het grootste gedeelte uit water, wat vezels en bevat daarnaast een hele rij aan vitamines en mineralen. Zo bevat bleekselderij de vitamines A, B1, B2, B6, B11 en C en de mineralen kalium, natrium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en koper. Indrukwekkend! Met deze salade heb je daarmee – zeker met de super gezonde walnoten erbij – erg goed voor jezelf gezorgd. En dan smaakt het ook nog voortreffelijk. Daar word je toch blij van :-)

Groene salade met appel en walnoten

Een friszure salade met groene appel, selderij, walnoten en rozijnen
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 el Appelazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 1/2 Limoen
  • Zeezout - naar smaak
  • 2 Groene appel - Granny Smith
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 75 gr Walnoten
  • 30 gr Rozijnen

Zo maak je het

  • Doe de olijfolie, appelazijn, mosterd en het sap van de halve limoen in een schaaltje, voeg zeezout toe en meng goed
  • Snijd de groene appels in halve partjes, verwijder de klokhuizen
  • Snijd de selderijstengels in stukjes
  • Doe de appel en bleekselderij in een schaal en voeg daar de walnoten en rozijnen aan toe
  • Voeg de dressing toe en hussel alles goed door elkaar
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer