Het is een vraag die vaak voorbij komt. Wat eten we vanavond? Het was een lange, drukke dag. Je hebt geen zin om te koken. Maar je weet dat je beter nog even snel iets gezonds kunt maken. Want het is beter voor je lichaam én je portemonnee. Met deze 5 gezonde recepten, zet je supersnel een gezonde maaltijd op tafel. En kun je toch gezond avondeten.

Wat eten we vanavond?

We hebben 5 diverse, gezonde recepten voor je verzameld. Je zou deze 5 recepten achter elkaar kunnen plakken en in dezelfde week kunnen eten. Dan heb je direct een voedzaam weekmenu! Of selecteer er eentje die je vanavond gelijk maakt.

Laatst kreeg ik zo’n leuke reactie van een vriendin toen ik rond etenstijd een makkelijk en gezond recept deelde op Instagram. “Ik had bijna wat besteld, nu toch onderweg naar de supermarkt om dit te maken”.
Zo leuk! Zulke reacties geven me zoveel motivatie om snelle, gezonde recepten voor jullie te bedenken! Door deze leuke reactie kwam ik op het idee om mijn 5 favoriete snelle recepten voor jullie op een rijtje te zetten.

1. Volkoren noodles met groente

Noodles zijn ideaal: je hoeft ze alleen maar te laten weken in heet water. Bij dit recept maak je een marinade voor de noodles die dit simpele recept verrukkelijk maakt. Tip: gebruik een zakje voorgesneden groente als je nog sneller klaar wilt zijn!

Gezond avondeten recept #1: volkoren noodles

volkoren noodles met shiitake, paprika, wortel en bosui
Maak dit recept

2. Shakshuka

Hoera voor dit eenpansgerecht! Shakshuka met feta en zwarte olijven. Allens gaat in 1 pan, het is mega lekker en je afwas is minimaal. Ideaal!

Gezond avondeten recept #2: shakshuka met feta en zwarte olijven

shakshuka met feta en zwarte olijven
Maak dit recept

3. Stamppot van broccoli en zoete aardappel

Och, wat is dit lekker! Snel koken betekent niet dat je gerecht mwah hoeft te smaken. Deze stamppot van broccoli en zoete aardappel met geitenkaas en gerookte zalm is belachelijk lekker en super simpel om te maken. En dan krijg je ook nog een berg aan groente binnen!

Gezond avondeten recept #3: broccoli-bataat stamppot

Recept voor stamppot met broccoli en zoete aardappel
Maak dit recept

4. Quiche met gehakt

Een quiche is zo lekker simpel: de oven doet zijn werk terwijl jij nog even de boel kan opruimen. Of even kunt knuffelen met je kindje. Dat is extra fijn als je een dag hebt gewerkt en je zoon of dochter hebt opgehaald van de opvang. Nog een half uurtje quality time voordat ze naar bed gaan. Dat liever dan te lang bezig zijn met koken.

Gezond avondeten recept #4: quiche met gehakt en aspergetips

quiche met gehakt en aspergetip
Maak dit recept

5. Curry met groenterestjes

Dit is zo’n recept voor aan het einde van de week. Er liggen nog wel wat verlepte groenten in de koelkast, maar echt enthousiast word je daar niet van. Gebruik ze voor deze curry. Je hebt zo een gezonde maaltijd en je hebt geen groente weggegooid. Win-win!

Gezond avondeten recept 5: curry

Recept voor restjes van groenten
Maak dit recept

Nu weet je hopelijk wat je vanavond gaat eten! Of kun je nog niet kiezen? ;-)

Nou vooruit, ik geef nog 3 tips! Deze gezonde recepten zijn ook supersnel en erg lekker:

Volkorenpasta met zalm, courgette en tomaat
Wortelsoep met appel en gebakken spinazie
Chinese roerbakschotel met kip

Eet smakelijk!