Een lekkere ovenschotel op zijn tijd, daar houden wij wel van. En zo nu en dan proberen we weer wat nieuws uit. Dit keer is het een recept met Chinese kool geworden. Kerrie en gehakt smaken erg lekker samen.

We voegen er Chinese kool en champignons aan toe en natuurlijk wat geraspte kaas voor zo’n lekker knapperig korstje. Er zijn ontzettend veel Chinese kool recepten. Dit ovenschotel recept van Chinese kool en kerrie is er nu een van en het is nog super voedzaam ook! Chinese kool bevat veel vezels, mineralen, vitamine C en Foliumzuur. En in dit snelle kerrie recept gebruiken we wel 500 gram Chinese kool. :-)

Ovenschotel van Chinese kool en kerrie

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Chinese kool
  • 250 gr Gehakt - rund
  • 125 gr Champignons
  • 100 gr jonge kaas - geraspt
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 140 gr Tomatenpuree
  • 3 tl Kerrie
  • 1 tl Nootmuskaat
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Snipper de ui
  • Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout
  • Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook klein
  • Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee
  • Roer de tomatenpuree er door
  • Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in
  • Strooi de geraspte kaas over het mengsel
  • Zet de schotel 20 minuten in de oven
  • Zet voor een extra knapperig korstje aan het eind even de grill stand van je oven aan
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer