Groetekoekjes, je komt ze niet iedere dag tegen, en dat maakt het nou juist zo leuk :-). Serveer ze als bijgerecht of neem ze mee naar je werk als lunch. Super gezond en gewoon weer eens wat anders.

Voor deze groentekoekjes gebruiken we courgette. Courgette is een rijke bron van kalium, ongeveer 200 mg per 100 gram courgette. Kalium is belangrijk voor het goed functioneren van onze bloeddruk en vochtbalans.

Groentekoekjes

45 min
45 min
1 uur 30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 350 gr Courgette
  • 10 blaadjes basilicum - vers
  • 70 gr Sojameel
  • 3 Eieren
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Chilipeper
  • 1 tl Paprikapoeder
  • Roomboter - om in te bakken

Zo maak je het

  • Hak de kipfilet in kleine stukjes totdat er een soort kipgehakt ontstaat
  • Bak het kipgehakt rul in een koekenpan en stop in een grote schaal
  • Was de courgette en rasp hem, voeg toe aan het kipgehakt
  • Hak de basilicum fijn en stop ook in de schaal
  • Pers de knoflook uit boven de schaal
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix goed door elkaar. Het moet een mooie brij worden, als het te nat is, voeg dan wat meer sojameel toe.
  • Verwarm een beetje roomboter in de koekenpan en schep met een soeplepel kleine hoeveelheden van het mengsel in de pan.
  • Bak om en om voor ongeveer 2 minuten per kant op matig vuur
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven
test