Een salade van rauwe groente is super gezond en voedzaam: alle vitamines en mineralen blijven optimaal behouden. Deze salade van rode kool heeft een lekkere bite maar is ook een beetje romig. De rozijnen geven deze heerlijke salade een zoet tintje. Lekker als lunch voor twee personen, of als bijgerecht voor vier. Je kunt deze salade goed in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren, hij is dan zelfs nog lekkerder dan als je ‘m direct na bereiding eet.

Salade van rode kool, paprika en rozijnen

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 Rode kool
  • 1 groene paprika
  • 1/2 Rode ui
  • 75 gr Rozijnen
Voor de dressing
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • 4 el Witte wijnazijn
  • 1/2 tl Kerriepoeder
  • 1/2 tl Peper
  • 1/2 tl Zout

Zo maak je het

  • Snijd de rode kool in kleine stukjes
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Snijd de rode ui fijn
  • Meng de kool, paprika en ui in een kom
  • Pak een klein schaaltje en meng daar de rozijnen met de ingrediënten voor de dressing
  • Roer de dressing door de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer