Deze heerlijke chicken curry met courgette en appel is in tegenstelling tot veel van onze recepten goed voor 6 personen. Het is de ideale maaltijd om voor een groter gezelschap te maken. Dit gezonde recept staat binnen een half uur op tafel.

Het maken van deze grote pan met eten is makkelijk. Je kunt de groenten van te voren snijden en vervolgens alle ingrediënten in de pan even kort laten pruttelen. Je kunt het direct op tafel zetten, of nog even laten rusten zodat de smaken zich nog meer vermengen. Zo heb je de handen vrij om gezellig de tafel te dekken voor de gasten die komen eten. Nog een voordeel: je hebt maar 1 grote pan nodig voor dit gerecht, dat scheelt weer afwas. Het recept is bovendien erg gezond door de flinke hoeveelheid groenten die we gebruiken. De zoete aardappel maakt dit recept helemaal af.

Welke groenten gaan er allemaal in deze flinke pan chicken curry:

  • Courgette
  • Puntpaprika
  • Zoete aardappel
  • Tomatenblokjes
  • Kastanje champignons
  • Ui

De kipfilet, de appel, de kokosmelk, de curry massala kruiden, de knoflook en een beetje zeezout maken het helemaal af. Ik zeg: aan tafel! :-)

Chicken curry met courgette en appel

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Uien
  • 250 gr Kastanje champignons
  • 1 kg Zoete aardappel
  • 200 gr Zoete puntpaprika
  • 1 Courgette
  • 1 klontje Kokosolie of roomboter
  • 750 gr Kipfilet
  • 1 el Curry massala kruiden
  • 800 ml Kokosmelk
  • 1 blikje Tomatenblokjes
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 Appels
  • 1/2 tl Zeezout

Zo maak je het

  • Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de puntpaprika en de courgette in blokjes
  • Bak de ui en de champignons 5 minuten in een flinke pan met een beetje roomboter of kokosolie
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes
  • Voeg daarna de gesneden groente en de kipfilet, de curry massala kruiden, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe aan de ui en champignons en breng aan de kook
  • Voeg de tenen knoflook ook gelijk toe met een knoflookpers en schil de appels
  • Verwijderde klokhuizen, snijd de appels in blokjes en voeg toe aan de curry
  • Zodra de curry kookt, laat je het 10 - 15 minuten koken met de deksel op de pan, controleer of de aardappel bijna gaar is door erin te prikken met een vork
  • Is de aardappel bijna gaar, laat de curry dan nog 5 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel, zodat de curry een beetje kan indikken
  • Voeg naar smaak zeezout toe
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Diner
Keuken: Nederlands
Porties: 6
Door: Jennifer