Dit groene salade recept met gegrilde courgette, avocado, geitenkaas en pijnboompitten is gezond, lekker en licht verteerbaar. Als je uit je werk komt en maar een half uurtje hebt om te koken en te eten voordat je richting de sportschool sjeest, is dit een goede maaltijd. Het zit vol met goede voedingsstoffen en voelt niet als een blok op je maag. Beter is het natuurlijk om je eten rustig te laten zakken, maar soms komt het even niet zo goed uit. Dan biedt zo’n voedzaam salade recept als deze uitkomst. De courgette en avocado zitten vol met vitamines, mineralen en onverzadigde vetten. Daarbij zorgt de geitenkaas voor een klein beetje eiwitten. Kortom een zeer complete en voedzame maaltijdsalade. Mocht je nou denken; hier kan ik toch niet op leven. Dan heb je het mis ;-). Wij hebben na het eten van deze vullende salade anderhalf uur hardloop intervaltraining gedaan. Als afsluiter na het sporten nog een schaaltje yoghurt of een glaasje melk om het spierherstel te bevorderen. Geen suiker, weinigĀ koolhydraten en een beetje vet. Maar wel voldoende vitamines en mineralen die je energieniveau op peil houden.

Salade van gegrilde courgette en avocado

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Courgette
  • 1 Avocado
  • 100 gr Ijsbergsla
  • 15 gr Pijnboompitten
  • 70 gr Geitenkaas - zachte
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken
  • Bestrijk de plakken met olijfolie en bak ze in een grillpan in 5 minuten gaar, halverwege even omkeren en bestrooien met de knoflookpoeder, peper en het zout (heb je geen grillpan, gebruik dan een koekenpan. De smaak is hetzelfde, je krijgt alleen niet die leuke streepjes op de courgette)
  • Snijd intussen de sla in kleine stukjes en verdeel over twee borden
  • Druppel de balsamicoazijn over de sla
  • Snijd de avocado in blokjes
  • Rol de courgetteplakken op en leg op de sla - brand je vingers niet!
  • Verdeel de avocado over de salade, verkruimel de geitenkaas er ook over en strooi de pijnboompitjes
  • Nog even wat peper strooien en klaar is je voedzame salade
Print dit recept
Recept: Maaltijdsalade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer