Wist je dat je witlof ook rauw kunt eten? Alle gezonde stoffen blijven optimaal behouden als je groente niet kookt. Deze rauwe witlofsalade is dus lekker gezond :-).

Witlof heeft een licht bittere smaak. Wij snijden de kern er altijd uit, omdat dat gedeelte het bitterst smaakt. Gecombineerd met zoet, rijp zomerfruit en een yoghurt dressing, is dit witlofsalade recept een heerlijke traktatie. Wij eten zo’n schaal met zijn tweeën leeg als hoofdgerecht, maar als bijgerecht kun je er makkelijk met vier personen van eten. Bovendien is deze salade ook zeer geschikt als bbq salade!

Witlofsalade
Door: 
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Dit heb je nodig
  • Witlof - 350 gram (2 flinke stronken)
  • Appel - 1
  • Banaan - 1
  • Galia meloen - ¼
  • Aardbeien - 150 gram
  • Voor de dressing
  • Yoghurt - 3 eetlepels
  • Mayonaise - 2 eetlepels
  • Kerriepoeder - 1 theelepel
  • Nootmuskaat - ½ theelepel
  • Peper - ½ theelepel (vers gemalen)
Zo maak je het
  1. Snij het kontje van de witlof, snij de witlof doormidden en verwijder de kern
  2. Snij de witlof in kleine stukjes en was goed
  3. Doe de witlof in een schaal en schep de ingrediënten voor de dressing erdoor
  4. Pel de banaan en snij in plakjes
  5. Snij de meloen in blokjes
  6. Verwijder het kroontje van de aardbeien, even wassen en snij ook in blokjes
  7. Schil de appel en snij in blokjes (omdat appel snel kan verkleuren, snijden we de appel als laatst)
  8. Meng het fruit en schep over de witlof
  9. Strooi er nog wat vers gemalen peper overheen

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen