Deze zalmsalade met ei bevat veel verschillende gezonde ingrediënten en dat maakt dit recept tot een erg gezonde salade, maar vooral ook tot een hele lekkere zalmsalade!

In deze zalmsalade gaan naast gerookte zalm ook zacht gekookt ei, snoeptomaatjes, veldsla, rode ui, kappertjes en cottage cheese. De cottage cheese is een lekkere toevoeging, maar het kan ook prima zonder. De dressing maken we van olijfolie, mosterd, citroensap en dille, wat resulteert in een gelige, friszure dressing. En dat smaakt heerlijk bij de gerookte zalm.

Zalm is een gezonde, vette vis. Het bevat veel vitamines en omega 3 vetzuren die je lichaam helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Kan je beter kiezen voor wilde zalm of gekweekte zalm? Gekweekte zalm heeft een ander dieet dan wilde zalm. Wilde zalm eet vooral kreeftjes en garnaaltjes, wat voor de roze kleur zorgt. Gekweekte zalm krijgt vooral ander vis te eten, waardoor ze niet roze kleuren. De roze kleur wordt vervolgens met kleurstoffen toegevoegd, want de consument koopt geen blanke zalm … Biologisch gekweekte zalm zou iets beter zijn, omdat daar geen hormonen en medicijnen worden gebruikt. Is wilde zalm dan de beste keus? Wilde zalm zou ook wel eens minder gezond kunnen zijn door onze vervuilde zeeën. Maar wilde zalm heeft wel ‘vrij’ kunnen leven, in tegenstelling tot gekweekte zalm. Aan de andere kant zorgt gekweekte zalm er weer voor dat we meer wilde zalm met rust laten … Het blijft een lastig vraagstuk. Maar de goede stoffen in zalm voeren voor ons de boventoon. Lekker genieten dus van deze lekkere en gezonde vis! Aan jou de keuze voor welke variant jij gaat.

Zalmsalade met ei

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 50 gr Veldsla
  • 100 gr Gerookte zalm
  • 10 Snoeptomaten
  • 1/2 Rode ui
  • 3 Eieren
  • 2 tl Kappertjes
  • 2 el Cottage Cheese
  • Peper - naar smaak
voor de dressing
  • 2 el Olijfolie
  • 1/2 el Mosterd
  • 1/2 el Citroensap
  • 2 tl Dille

Zo maak je het

  • Leg de eitjes in een steelpan, vul met water en zet de pan op het vuur
  • Kook de eitjes 5 minuten
  • Was de veldsla en verdeel over twee borden
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de salade
  • Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de salade
  • Snijd de ui in halve ringen en verdeel over de salade
  • Strooi de kappertjes over de salade
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, blijf roeren tot het één geheel is
  • Giet de eitjes af, laat goed schrikken met koud water en pel de eieren onder water (dat gaat makkelijker)
  • Snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade
  • Druppel de dressing over de salade en leg op elk bord een lepel cottage cheese
  • Strooi wat vers gemalen peper over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier