Met Pasen genieten veel mensen van een paasbrunch met vrienden en familie, een paasstol ontbreekt dan meestal niet. Omdat feestbrood zoals de paasstol en kerststol uit de supermarkt vol zit met suiker, smaakversterkers en natuurlijk veel koolhydraten, wilden wij een voedzame en koolhydraatarme paasstol maken. Dit recept voor paasstol is eigenlijk hartstikke simpel en de meeste tijd staat het brood in de oven. Je hebt er dus niet heel veel tijd voor nodig, maar je moet wel even thuis zijn. We hebben de spijs voor de vulling van het paasbrood gemaakt van cranberries en amandelmeel. De spijs is daardoor rood en dat geeft het een extra feestelijk tintje. Deze paasstol is erg lekker en ook voedzaam door het amandelmeel, de noten, cranberries en rozijnen, maar het vult daardoor ook erg goed. Eet er dus maar niet te veel van, als je ook nog van al het andere lekkers op de paastafel wilt genieten. :-)

Paasstol - koolhydraatarm

10 min
45 min
55 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 350 gr Amandelmeel
  • 2 tl Bakpoeder
  • 70 gr gesmolten roomboter - en wat extra voor het invetten van een bakblik
  • 1 el Geraspte kokos
  • 3 el Honing
  • 6 Eieren
  • 80 gr Rozijnen
  • 80 gr Cranberries - gedroogd
  • 80 gr Gemengde noten
  • 20 gr Amandelschaafsel
Voor het amandelspijs
  • 120 gr Amandelmeel
  • 120 gr Cranberries - gedroogd
  • 1 Limoen

Zo maak je het

  • Begin met het spijs: Meng amandelmeel, cranberries en het sap van 1 limoen in een keukenmachine of blender
  • Kneed het spijs nog even goed met je handen
  • Maak er een rolletje van, wikkel het in folie en leg in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak nu een kom voor het brood: meng het amandelmeel, de bakpoeder, geraspte kokos, honing, eieren en de roomboter met een garde (smelt de roomboter eerst even in de magnetron)
  • Hak de noten doormidden met een mes en roer dit samen met de rozijnen en cranberries voorzichtig door het beslag
  • Vet een bakblik in en vul met de helft van het deeg
  • Pak de spijsrol uit de koelkast en leg op het deeg (maak de rol wat langer als hij te kort is)
  • Schep de rest van het deeg over de spijsrol en bestrooi met de geschaafde amandelen, druk de amandelen een beetje aan
  • Zet de paasstol 45 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Koolhydraatarm, pasen
Porties: 4
Door: Jennifer