Dit is een van onze favoriete bijgerechten! Paddenstoelentaart van amandelmeel. Een heerlijke begeleider van een flinke berg groente. Deze paddenstoelentaart van amandelmeel vult erg goed en is bovendien heel erg lekker.

Wist je dat een paddenstoel enkel de vrucht van de schimmel is? Het grootste gedeelte bevindt zich onder de grond in de vorm van schimmeldraden. Deze paddenstoelentaart zou je ook wel een pizza kunnen noemen met een dikke bodem: een bodem van amandelmeel, eieren, crème fraîche en knoflook en tijm voor een heerlijke smaak. We beleggen de pizza-taart met cantharellen, kastanje champignons en oesterzwammen. Bovenop strooien we geraspte kaas :-) Een heerlijk bijgerecht voor een typische herfstavond! Dit recept is als bijgerecht goed voor vier personen. Eet je de taart als hoofdgerecht dan kun je er met twee personen van eten.

Paddenstoelentaart van amandelmeel

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Cantharellen
  • 150 gr Oesterzwam
  • 100 gr Kastanje champignons
  • 1 klontje Roomboter
  • 100 gr Amandelmeel
  • 4 Eieren
  • 7 gr tijm - vers
  • 1 teen Knoflook
  • 100 gr jonge kaas - geraspt
  • 50 gr Crème fraîche
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de champignons in plakjes/reepjes
  • Bak de champignons 5 minuten met een klontje roomboter in de pan
  • Meng de amandelmeel met de eieren, de crème fraîche, een teentje knoflook (even uitpersen), de tijm (alleen de blaadjes) en wat peper en zout met een garde
  • Giet het mengsel in een flexibele taartvorm (een springvorm werkt niet, dan loopt het er tussenuit)
  • Verdeel de champignons over het mengsel
  • Strooi de kaas er overheen en vervolgens nog een beetje peper
  • Plaats de champignontaart van amandelmeel 25 minuten in de oven, totdat hij lichtbruin is
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven