We hebben al heel wat recepten verzonnen sinds we zijn begonnen met Voedzaam & Snel. Maar er zijn nog steeds producten die we nog niet gebruikt hebben. De radijs bijvoorbeeld! Het mooie rood-roze bolletje met groene blaadjesĀ dat zo fris, sappig en tegelijk pittig smaakt.

Sommige mensen eten radijs als tussendoortje. Best lekker, maar ook behoorlijk pittig. Wij vinden de radijs gecombineerd in een salade nog beter tot zijn recht komen. Het is een verrukkelijke salade geworden, deze salade met radijs. Maar het blijft natuurlijk niet alleen bij radijs: komkommer, tomaat, olijven, feta, rode ui, paprika, zongedroogde tomaatjes, rucola, verse munt, verse peterselie, olijfolie, citroensap en peper en zout gaan allemaal in deze radijssalade!Ā Het lijkt misschien veel, maar toch zet je deze salade vlot op tafel. Even wassen, hakken, mengen, opscheppen en … smullen maar!

De radijs is een wortel. Het groen wat eraan zit is het plantje. Het plantje zelf kun je ook eten, maar het gebeurt niet vaak. Je kunt radijs niet heel lang bewaren, eet ze daarom het liefst binnen een paar dagen nadat je ze hebt gekocht op. Radijs bevat veel water, per 100 gram wel 94 gram! Daarnaast bevatten radijsjes vezels, eiwitten, veel vitamine C en B11 en kalium, maar ook de vitamines B1, B2, B6 en de mineralen calcium, natrium, fosfor, magnesium, koper, zink en ijzer. Kortom, radijs in je salade:Ā daar doe je niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hele lichaam een plezier mee!

Salade met radijs

15 min
15 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Rode ui
  • 3 takjes munt - vers
  • 3 takjes peterselie - vers
  • 3 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 el Citroensap
  • 1 snuf Peper en zout
  • 1/3 Komkommer
  • 2 Tomaten
  • 1/2 Paprika
  • 60 gr Feta
  • 8 Radijsjes
  • 4 Zongedroogde tomaatjes
  • 20 Groene olijven
  • 30 gr Rucola

Zo maak je het

  • Snijd de ui in dunne ringen
  • Leg de uienringen in een schaaltje en voeg daar de olijfolie, citroensap en wat peper en zout aan toe
  • Snijd de munt en peterselie en fijn en voeg dit er ook aan toe
  • Was alle groente
  • Snijd nu de komkommer, tomaten, de paprika en de feta in blokjes
  • Snijd de radijs in dunne plakjes, de zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • Meng alle gesneden groente in een kom met de olijven en de rucola
  • Schep de dressing met de ui er overheen, hussel alles door elkaar
  • Verdeel de salade over 2 borden
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer