Spruitjes uit de oven met gehakt en peer. Het is een super lekkere combinatie! De spruitjes zijn helemaal niet bitter, de peer maakt het nog wat zoeter en het gehaktmengsel maakt dit spruitjes uit de oven recept lekker smeuïg. Zelfs mijn neefje van 3 heeft zijn bord – na toch flink aandringen en dreigen met toetjes – helemaal opgegeten! Vies vond hij het dus vast niet.

Spruitjes behoren tot de koolsoorten, ze heten ook wel spruitkool en als je ze bestudeert zie je dat het eigenlijk mini kooltjes zijn. Het spruitenseizoen loopt van oktober tot en met maart. Dit spruitjes uit de oven recept is perfect voor de liefhebber van spruiten, maar net zo voor mensen die spruiten niet zo lekker vinden. De combinatie in dit spruitjes recept zorgt ervoor dat je ze zeker weten lekker(der) zult vinden! En het eten van spruitjes is zeker aan te raden. Zoals vrijwel alle soorten groenten, dragen ook spruiten hun steentje bij voor jouw gezondheid. Zo bevatten ze een flinke lading vitamine C en kalium, maar ook de vitamines A, B1, B2, B6, B11 en de mineralen fosfor, calcium, magnesium, natrium, zink en ijzer. Spruiten bevatten ook vezels en eiwitten. Kook ze niet te lang, dan blijven ze knapperig en behoud je meer voedingsstoffen.

Zo, allemaal aan de spruitjes deze herfst! Ben je nog niet overtuigd van dit recept? We hebben al meer lekker recepten met spruiten gemaakt. Een spruitjessalade, spruitjes met pecannoten en rozemarijn, spruitjesstamppot met walnoten, spruitjes met feta en pijnboompitten en spruitjes uit de oven met kaas. Eet smakelijk!

Spruitjes uit de oven met gehakt

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Spruiten
  • 2 Peer
  • 1 Ui
  • 500 gr Rundergehakt
  • 2 Eieren
  • 4 el Havermout
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 75 gr Geraspte kaas

Zo maak je het

  • Snijd de kontjes van de spruiten en kook ze vijf minuten met een snufje zout
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • Snipper de ui
  • Meng het gehakt in een schaal met de ui, eieren, havermout en de kruiden
  • Giet de spruiten af en doe ze samen met de stukjes peer in een ovenschaal
  • Leg het gehaktmengsel er bovenop, verdeel en druk een beetje aan
  • Strooi de geraspte kaas er overheen en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven
  • Controleer of het gehakt goed gaar is, eet smakelijk!
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer