Een gevulde omelet, het is voor ons de manier om van kliekjes een gezonde maaltijd te maken. Elke week bedenken we een paar recepten die we willen maken, waar we de benodigde ingrediënten voor kopen. We laten ons ook inspireren door groentes die in de aanbieding zijn. De ene keer eten we een bijzondere maaltijd en de andere keer eten we heel simpel, een bord met spruiten, amandelen en kruiden. Maar soms is het tijd om kliekjes weg te werken en daar ontstaan de lekkerste recepten uit! Dit gevulde omelet recept delen we om je te inspireren: bekijk aan het einde van de week wat jij over hebt en waar je een omelet mee kunt vullen.

De basis van de gevulde omelet is natuurlijk ei. Eieren hebben wij eigenlijk altijd wel in huis. We geven de omelet smaak met simpel peper en zout en een beetje geraspte kaas. Na onze laatste smoothieproeverij, waar we smoothies maakten uit ons Groene Smoothie Boek, hadden we nog een paar rijpe mango’s over (van het groene smoothierecept Mangolicious!). Ik heb er eentje in blokjes gesneden en ingevroren, een paar weggegeven aan familie en er is een mango in dit gevulde omelet recept belandt. Fruit kun je veel vaker dan je denkt combineren in een warme maaltijd. Het maakt deze gevulde omelet erg lekker. Ook heb ik sla gebruikt: een beetje rucola en bladsla. Verder had ik nog een zoete puntpaprika en verse munt liggen (ook van de smoothiedemo!). Verse munt blijft langer goed als je het uit de verpakking haalt (mocht je het in de supermarkt gekocht hebben), even onder koude kraan houdt, uitschudt en vervolgens in een plastic zakje in de koelkast bewaard. Je kunt er verse muntthee van zetten en het verwerken in dressings en maaltijden. Munt, koriander en feta is een bijvoorbeeld een goede combi.

gevulde omelet met salade 02

Omdat ik de salade voor in de omelet nog niet vullend genoeg vond voor een avondmaaltijd, heb ik een blikje groene kidneybonen toegevoegd (een variant zonder toegevoegd suiker, bekijk de labels in de supermarkt). Tot slot heb ik een simpele dressing gemaakt van walnootolie (maar olijfolie extra vergine of een andere nootolie is natuurlijk ook prima), appelciderazijn en peper. Het resultaat is een super voedzame avondmaaltijd (het was eigenlijk net ietsje te veel) en ik had de kliekjes weggewerkt!
Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om zelf ook eens een maaltijd in elkaar te draaien van leftovers, zodat je de ingrediënten niet hoeft te laten liggen totdat ze helemaal verlept zijn en je ze vervolgens weggooit. Dat is niet alleen zonde van de vitamines en mineralen, het voelt ook niet goed tegenover plekken op de wereld waar enorme voedselschaarste is. Daarbij scheelt het ook nog eens in je portemonnee en het is gewoon hartstikke lekker. Win-win-win-win! :-)

Gevulde omelet met salade

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Eieren
  • 70 gr jonge kaas - geraspt
  • Peper en zout - naar smaak
  • 1 klontje Roomboter
  • 1 Zoete puntpaprika
  • 1 Mango
  • 125 gr Groene kidneybonen
  • 1/2 Rode ui
  • 8 blaadjes munt - vers
  • 15 gr Bladsla
  • 15 gr Rucola
  • 2 el Walnootolie - olijfolie kan ook
  • 1 el Appelciderazijn

Zo maak je het

  • Kluts 3 eieren en voeg de helft van de geraspte kaas en een beetje peper en zout toe, bak er een omelet van met een klontje roomboter op laag vuur in ongeveer 5-7 minuten (na ongeveer 4 minuten even omkeren), herhaal dit met de andere 3 eieren
  • Snijd ondertussen de paprika en mango in blokjes en snipper de ui
  • Spoel de kidneybonen af onder de kraan in een vergiet en laat ze uitlekken
  • Snijd de munt fijn en meng met de walnootolie, appelciderazijn en een beetje peper in een schaaltje
  • Meng de bonen, mango, ui, paprika en sla in een kom met de dressing en schep dit op de omeletten, vouw ze eventueel dubbel en zet vast met een stevige satéprikker
  • Eet smakelijk!
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer